Most Popular Sports Betting Bets

Основни правила за спортни залагания на тенис

Когато правите залагания на тенис, има някои неща, които трябва да съобразите. Хубаво е, както и при другите видове спортни залагания, предварително да научите необходимата информация и правила, за да можете да сте по-спокойни в играта си.

При залагането на изход от турнира, залозите важат, независимо от това дали играчът се състезава. Може да се залага на изход от мача по отношение на резултати в сетове. Дадена са различни варианти с различни цени, а залаганията са анулират, ако заявеният брой сетове не бъдат завършени.

Залозите, направени на мачове, са валидни, дори ако мачът е отложен. Ако мачът започне, но не бъде завършен, например поради дисквалифициране или оттегляне на някой от играчите, трябва да са завършени два сета, за да са валидни залозите за победа. В някои турнири това може да е по-различно. Залозите важат и при промяна на мястото и типа на повърхността за игра. Ако се промени броят на сетовете, които трябва да бъдат изиграни, залозите за мача важат, но тези на сетове се анулират.

Ето и някои от основните видове залози на тенис. Май-разпространеният е краен изход, при който трябва да се познае изхода от срещата. Има вариант и за хендикап – на сетове и геймове. Тук има възможни изходи 1 и 2, а залозите са с коефициент 1, в случай че някой от състезателите се откаже или бъде дисквалифициран. Друга възможност за залагане е на сбор геймове. Тук разновидностите са от-до, под/над и четен/нечетен.

Играчите могат да залагат още дали ще има тайбрек, кой ще победи в първия сет, в следващия сет, за сбор точки в тайбрека, победител в първи или следващ сет, за точен резултат в геймове, кой ще спечели първата точка в играта и още куп други неща. Всички тези разновидности на залаганията и различните комбинации между тях правят залаганията на тенис интересни и вълнуващи.