Most Popular Sports Betting Bets

Залагания на бокс за любители и професионалисти

Боксът и залаганията са неразривно свързани от години. И макар, че боксът е бил много по-популярен спорт за залагания преди години, той все още има своите верни почитатели.

Основните варианти на залози при бокса са за краен изход от мача с възможни изходи с 1, 2 или 1, Х, 2. В първия случай трябва да се познае победителя от срещата, като печелившият знак се въвежда след окончателното обявяване на победителя от съдията на ринга. Тук няма значение как е постигната победата – според точките, нокаут, технически нокаут и т.н.

Във втория случай се залага на изхода от мача. Ако няма нокаут или технически нокаут, а реализираните точки са равни, се изплащат печалби за залози със знак „Х”. Тук няма значение по-късното обявяване на един от играчите за победител.

Общо взето, когато имаме залагания на бокс, всичко е доста ясно. Коефициентите се дават до името на състезателя. Например, състезателят И. Петров -300, Д. Христов +200, равен мач +1500. Тези, които залагат на Петров, трябва да рискуват 300 лв., за да спечелят 150. Тези, които са избрали Христов, рискуват 100, за да спечелят 200, а при равен резултат рискуват 100, за да спечелят 1500. Ако вашият състезател победи, вие печелите. Ако загуби или мачът е равен, тогава губите.

И тук, както и при другите спортни залагания, има вариант за т.нар. залози под/над. За разлика от другите спортове обаче тук не са залага за под или над определен брой реализирани точки, а за брой рундове. Например, над 5 рунда -100, под 7 рунда 110. В първия случай ще спечелите, ако играчите започнат рунд 6, а във втория, ако играта се прекрати преди края на рунд 7.

Друг вид залог е такъв, при който решават кой състезател ще победи с нокаут или прекъсване от страна на съдията.